Return to news
Game news

Hyvän tiimin rakentaminen

24/09/2019

Ollaksesi tehokas Splatoon 2 -pelissä tarvitset tasaisen musteruiskun koko pelialueella. Tämä tapahtuu ensinnäkin kunkin pelaajan hyvällä asevalinnalla. On melko selvää, että esimerkiksi neljän Splat Chargersin tiimiä ei suositella Splat Zonesin pelaamiseen.

 

 

Pelissä on kolme pääroolia: Slayer, Support ja Backliner. Näin pystyt muodostamaan tiimin näihin rooleihin sopivien pelaajien kanssa, mikäli haluat olla tehokas taistelukentällä.

 

Slayerin rooli

 

Hyökkäävä pelaaja, Aggro tai Slayer, on aina toiminnan etujoukossa – mitä me kutsumme etulinjassa. Tavoite on yksinkertainen: päihitä mahdollisimman monta vastustajaa murskaamalla heidän puolustuksensa ja auttaaksesi tiimiä liikkumaan eteenpäin. Esimerkiksi Slayerin täytyy silloin tällöin hiipiä vastustajaa kohti yllättääkseen heidät takaapäin. Tämä on erittäin yleinen taktiikka, jota kutsutaan yllätyshyökkäykseksi (flanking).

 

Slayerin rooli sopii parhaiten pienille tai lyhyen kantomatkan aseille, joiden hyökkäysvoima on heikompi, mutta erikoistehosteet aggressiiviset. Hyvin rakennettuun tiimiin kuuluu 1–2 Slayer-pelaajaa.

 

Tässä joitakin esimerkkejä aseista, jotka sopivat hyvin Slayer-tyylisille pelaajille: Roller, Tentatek Splattershot, Blaster, Splat Dualies.

 

Supportin rooli

 

Supportin rooli on toiseksi tärkein. Nämä pelaajat ovat parhaimmillaan pelialueen keskiosassa, jota kutsumme keskilinjaksi. Heidän tavoitteensa on helpottaa muiden tiimiläisten peliä ruiskuttamalla mustetta pelialueelle, tekemällä erikoishyökkäyksiä, auttamalla Slayersejä synkronoiduissa hyökkäyksissä ja ennen kaikkea tavoitteen saavuttamisessa.

 

Tämä rooli sopii hyvin keskitason kantomatkan toissijaisille aseille ja erikoistehosteille, jotka ovat hieman aggressiivisempia. Tehokkaassa tiimissä on usein yksi tai kaksi Support-pelaajaa.

 

Tässä esimerkkejä aseista, joita Support-pelaaja saattaa haluta käyttää: Splattershot Pro, Splattershot Jr., NZAP83, Tenta Brella.

 

Backlinerin rooli

 

Backlinerit täydentävät tiimiä. Nämä pelaajat tunnetaan myös ankkureina (Anchor), koska ne ovat tiimin kiinteä piste, aivan kuin laivan ankkuri. Heidän paikkansa on pelialueen takaosassa – jota me kutsumme takalinjaksi. Heidän tavoitteenaan on tarkkailla, mitä pelialueella tapahtuu ja kertoa tiimiläisille vastustajan sijaintipaikat. Heidän täytyy tietenkin ampua vihollisia kaukaa, mutta myös välttää tulitukset!

 

Mikäli Backliner-pelaaja tekee työnsä hyvin, tiimiläiset voivat käyttää Backlinerin sijaintipaikkaa hyväkseen tehdäkseen ennakoidun Super Jumpin nopeasti takaisin toimintaan. Kuten Support-pelaajat, myös Backliner-pelaajat auttavat tavoitteen saavuttamisessa ja he ovat erityisen hyödyllisiä Rainmaker- ja Tower Control -otteluissa, joissa tiimiläisten täytyy auttaa raivaamaan polku taistelukentän poikki.

 

Ottaen huomioon heidän roolinsa tiimissä heille sopivat aseet, joilla on melko pitkä kantomatka. Tasokkaissa tiimeissä on lähes aina Backliner.

 

Tässä esimerkkejä Backliner-pelaajien käyttämistä aseista: Ballpoint Splatling, Extinguisher, Splat Charger, Explosher.

 

Nämä kolme roolia ovat pääasiassa teoreettisia. Kiivaissa taisteluissa pelaajien täytyy pystyä pelaamaan myös muissa rooleissa sopeutuakseen vauhdissa tilanteeseen. Esimerkiksi Slayerin, joka on tiimin viimeinen eloonjäänyt jäsen, pitäisi yrittää perääntyä vastustajan tiimin kohtaamisen sijaan.

 

Tämä pätee myös Ranked Battles -taistelujen kohdalla, joissa tiimiläisten pelityyli ja aseet täytyy sopeuttaa, sen sijaan että he pitäytyisivät tutussa roolissaan! Tämä voi olla hektistä, mutta opettaa paljon siitä, miten pelataan joustavasti!

 

Lopuksi: on myös hyvä huomioida, kuinka kukin pelaaja voi toimia kussakin roolissa. Vaikka suurin osa olisikin sitä mieltä, että Splattershot sopii parhaiten Slayerin aseeksi, tietyt aseet sijoittuvat keskivälille ja niillä on useampi kuin yksi rooli (esim. Slayer-Support tai jopa Support-Backliner). Kaikki eivät kuitenkaan täytä tätä kriteeriä, kuten Bamboozler tai Bloblobber. Näiden aseiden pelityylit eivät erotu joukosta yhtä lailla, mutta ne ovat toisinaan aivan yhtä tehokkaita korkeammilla tasoilla.